Valekrabisalat riisi ja maisiga

Kui sul on ees eriti pidulik lõuna, serveeri hinnalist krabiliha salatil, et see isuäratavalt näha oleks. Argisemas variandis asendab ehtsat krabiliha ka lumekrabi

Valmistamine

  1. Sega keedetud riis, muna, lumekrabi, mais, kurk ja hakitud till kausis läbi.
  2. Sega omavahel hapukoor, majonees ja sidrunimahl. Maitsesta soola ja pipraga.
  3. Kalla hapukoore- majoneesikaste salatiainetele peale ning sega läbi.
  4. Serveeri kas iseseisva salatina või röstitud saial einevõileivana.

Nipid ja soovitused

  • Sügiseti lisa salatile tükeldatud õuna. Või asenda retseptis üldse mais sellega. Nii saad maitselt mahlaka salati.
  • Ära unusta salatisse lisada värsket tilli, mille vänge aroom muudab kogu salati olemuse värskeks ja apetiitseks.

KoostisosadPortsjonid:4 portsjonit

Koostis
4 tk – Muna
100 g – Hapukoor
400 g – Lumekrabipulgad jahutatud
1 spl – Till värske
200 g – Konserveeritud mais
3 g – Must pipar
1 tk – Sidrun
4 dl – Pikateraline riis
1 tk – Kurk
3 g – Sool
100 g – Majonees