Karjuse pirukas

Vahel jääb kartuliputru ühest söögikorrast üle. Järgmisel päeval on väga lihtne see ära kasutada, valmistades lihtsa vormiroa.

Valmistamine

  1. Määri ahjuvorm pehme võiga ja siis riputa üle riivsaiaga.
  2. Põhja aseta kuubistatud ja kergelt läbi praetud porgandi-sibulasegu.
  3. Maitsesta värskelt purustatud musta pipraga. Järgmisena pane peale tükeldatud suvikõrvits.
  4. Kasuta maitsestamiseks ürte (estragoni, basiilikut).
  5. Maitsesta hakkliha ja prae kergelt läbi ning vala see köögiviljadele.
  6. Hakkliha peale määri ühtlaselt laiali kartulipuder.
  7. Kõige peale raputa riivitud juust.
  8. Küpseta 200 kraadi juures 25-30 minutit.

KoostisosadPortsjonid:2 portsjonit

Koostis
3 g – Must pipar
2 spl – Või
1 tk – Sibul
3 spl – Riivsai
2 spl – Õli
2 tk – Porgand
150 g – Riivjuust
1 tk – Rullkõrvits
3 g – Sool
350 g – Kartul
300 g – Kodune hakkliha