Vahemerepärane läätsesalat

Läätsedele meeldib maitsestamine.

Valmistamine

  1. Keeda läätsed peaaegu pehmeks ja kurna.
  2. Maitsesta läätsed ühe supilusika veiniäädika, soola ja pipraga ning lase maha jahtuda.
  3. Keeda kuskuss soolaga maitsestatud vees. Valminud kuskussi hulka sega supilusikas oliiviõli. Lase ka kuskussil jahtuda.
  4. Haki münt ja küüslauk (1 küüs) peeneks, viiluta kurk ja poolita tomatid.
  5. Ühenda omavahel kuskuss, läätsed ja köögiviljad ning murenda salatisse fetajuust.
  6. Sega kastmeks ülejäänud veiniäädikas, oliiviõli, pipar ja sool ning sega salati hulka.

Nipid ja soovitused

Lase salatil enne serveerimist natuke aega (umbes pool tundi) maitsestuda. Kui salat tundub liiga kuiv, võid eraldi serveerida oliiviõlist ja veiniäädikast segatud kastet, mida igaüks saab lisada endale sobivas koguses.

KoostisosadPortsjonid:4 portsjonit

Põhikoostisosad
2 dl – Punased läätsed
3 spl – Valge veini äädikas
2 dl – Vesi
2 dl – Kuskuss
0.50 tl – Sool
3 spl – Oliiviõli
1 tk – Küüslauk
1 dl – Mündilehed
1 spl – Rukkola
100 g – Kirsstomat
0.50 tk – Kurk
200 g – Feta juust