Kartuli-kalasupp

Roog kaalujälgijatele. Kartuli-kalasupp köögivilja ja ürtidega.

Valmistamine

  1. Koori, pese ja tükelda kartulid. Koori ning haki sibul ja küüslauk. Puhasta ka ülejäänud köögivili. Lõika paprikakaun pooleks, eemalda seemned ja vars, seejärel viiluta. Lõika tomatid kaheksaks tükiks. Puhasta seller ja fenkol ning tükelda.
  2. Kuumuta pannil õli, hauta sibul ja küüslauk selles klaasjaks, lisa kartulitükid ning lase pisut haududa. Lisa ülejäänud köögivili, köögiviljapuljong ja valge vein ning lase kaane all keskmisel kuumusel 15 minutit haududa.
  3. Vahepeal puhasta kala, piserda see 1 tl sidrunimahlaga, maitsesta soolaga ja lõika keskmise suurusega tükkideks.
  4. Pese sidrunmeliss ja basiilik ning tupsuta kuivaks. Pane mõni melissileheke garneerimiseks kõrvale, seejärel haki ürdid peeneks.
  5. Lisa kala ja ürdid köögiviljale ning lase 10 minutit haududa. Lõpuks maitsesta kalasupp ürdisoola, pipra ja ülejäänud sidrunimahlaga.

Nipid ja soovitused

  • Garneeri melissilehtedega. Serveeri kuumalt.

KoostisosadPortsjonid:4 portsjonit

Koostis
6 tk – Kartul
1 tk – Sibul
10 g – Küüslauk
1 tk – Punane paprika
2 tk – Tomat
1 tk – Varsseller
0.50 tk – Fenkol
2 tl – Oliiviõli
4 dl – Köögiviljapuljong
4 tl – Valge vein
300 g – Lõhefilee
1 tk – Sidrun
1 spl – Meliss värske
1 spl – Basiilik värske
3 g – Must pipar
3 g – Ürdisool kalale