Katrini soe salat peekoniga

Soe salat peekoniga

Valmistamine

  1. Kui eelmisest söögikorrast pole järele jäänud, keeda kartulid. Vahetult enne kurnamist tõsta paariks minutiks juurde oakaunad (kui on vanemad) ja soovi korral ka brokoliõisikud. Kurna.
  2. Prae pannil veidikese õliga peekon või sink, lõika sibul pikuti neljaks sektoriks ja prae samuti. Lisa ratasteks lõigatud kartul, oad ja brokoli. Lase kartulid krõbedaks ja köögiviljad parajalt krõmpsuks. Tõsta salatiürdid taldrikule või kaussi, lisa tomatirattad, kalla peale kõik, mis on pannil.
  3. Salatikastmeks ühenda kõik komponendid ja sega korralikult läbi, kuni moodustub ühtlane paks kaste. Vala kaste salatile ning hakka kohe sööma.

KoostisosadPortsjonid:2 portsjonit

Koostis
150 g – Kartul
3 g – Must pipar
3 g – Sool
100 g – Suitsupeekon
1 spl – Brokoli värske
100 spl – Beebispinat
1 spl – Rukola
2 spl – Türgiuba värske
Salatikaste
2 spl – Õunaäädikas
2 tl – Mahe sinep
2 tl – Mesi
5 spl – Oliiviõli