Šokolaadifondant vaniljejäätisega

Sõbrapäeva peab tähistama millegi magusa ja heaga! Seepärast võiks üks soe šokolaadine, tummine ning voolava täidisega koogike menüüsse kindlasti kuuluda. Jäätisepallike on selle koogi ideaalne kaaslane.

Valmistamine

1.Sulata potis või koos šokolaaditükkidega. 2.Vahusta munad suhkruga heledaks vahuks. Seejärel sõelu juurde jahu, lisa šokolaadisegu ning vahusta segu veel korra läbi. 3.Määri korralikult võiga 6-8 ramekin-vormi ning raputa need kergelt üle kakaopulbriga. Täida vormid šokolaadiseguga kolmveerandi ulatuses ning küpseta ahjus 180 kraadi juures 9-12 minutit. 4.Seejärel kummuta koogike ettevaatlikult taldrikule ning serveeri koos vanillijäätisega

Nipid ja soovitused

Võid neid koogikesi serveerida nii vormiga, kui ka ilma selleta. Pea kindlasti meeles, et õigesti küpsenud šokolaadifondant on äärtest keeksine, kuid keskelt voolav!

KoostisosadPortsjonid:6 portsjonit

Koostis
4 tk – Muna
175 g – Või
1 tl – Vanillisuhkur
75 g – Nisujahu
100 g – Suhkur
200 g – Tume šokolaad