Tšillised juustukeerud

Ahjusoojalt mõnusalt krõbedatele juustukeerdudele lisab tšilli meeldivat pikantsust.

Valmistamine

  1. Jaga tainas kaheks, rulli mõlemad tükid piklikeks nelinurkadeks. Sega omavahel sinep ja piim ning määri mõlemad tainaplaadid õhukeselt sellega kokku.
  2. Laota (soovi korral seemnetest) puhastatud hakitud tšilli ühele tainapoolele, puista üle riivjuustuga. Tõsta teine tainaplaat peale ja vajuta kätega hästi kinni, et täidis ei voolaks küpsedes välja. Määri lahti klopitud munaga ning puista peale meresoola ja seesamiseemneid.
  3. Lõika 1 cm laiused ribad, keera mõned korrad keerdu ja tõsta spiraalid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Jäta vahele paisumisruumi.
  4. Küpseta 225kraadises ahjus 12 minutit või kuni keerud on kaunilt pruunid ja kohevad. Lase jahtuda mõni minut ahjuplaadil ja tõsta seejärel restile, et keerud jääksid jahtudes mõnusalt krõbedad.

Nipid ja soovitused

Võid mängida ka lisatäidistega: hakitud hõrk prosciutto, peekon või värsked ürdid – kõik omamoodi head.

KoostisosadPortsjonid:16 portsjonit

Põhikoostisosad
500 g – Pärmi- lehttaigen
2 spl – Dijoni sinep
2 spl – Piim
2 tk – Tšillipipar värske
100 g – Riivjuust
1 tk – Muna
3 tl – Seesamiseemned
1 g – Meresool