Ketšupised kanakoivad

Vahelduseks valmismarinaadile valmista lihtne ja maitsev vürtsikaste ketšupist ja soolasest kuivsupist. Iga täiskasvanud sööja kohta arvesta kaks kanakoiba.

Valmistamine

  1. Pese ja kuivata poolkoivad majapidamispaberiga. Tõsta koivad suuremasse kaussi ja vala üle ketšupiga, sega.
  2. Vala 2 kuivsupipakki taldrikule ja paneeri ketšupised koivad supipulbriga kokku. Tõsta koivad kaanega kaussi või kata kauss toidukilega ning pane vähemalt 8 tunniks või kuni järgmise päevani külmkappi maitsestuma.
  3. Tõsta kanakoivad ahjuvormi. Enne ahjupanekut valmista kaste: sega viimane supipakk 3 dl kuuma veega, maitsesta siirupi ja muskaadiga ning vala koibadele.
  4. Küpseta 200kraadises ahjus umbes 45 minutit. Poole küpsemise pealt keera koivad teistpidi. Koivad küpsevad mahlasemad, kui niisutad neid aeg-ajalt vormi põhjas oleva kastmega.

KoostisosadPortsjonid:4 portsjonit

Põhikoostisosad
8 tk – Broileri poolkoivad
2 dl – Tomatiketshup terav
3 dl – Vesi
3 spl – Vahtrasiirup
1 g – Sool
1 g – Must pipar
0.50 tl – Muskaatpähkel jahvatatud
3 tk – Seenepüree kiirsupp