Keelesalat

Keedetud keel sobib paljudesse salatitesse kas grillitud või küpsetatud liha asemele. Vahelduseks hea ja maitsev variant.

Valmistamine

  1. Sega valmis kaste. Pane kõik koostisained kaussi ning vahusta vispliga, kuni sinep ja mesi on muu vedelikuga hästi segunenud. Jäta ootele.
  2. Rebi salat serveerimisvaagnale ning puista peale meelepäraselt tükeldatud tomatid.
  3. Lõika keeled õhukesteks viiludeks ning piki tomatite ja salatilehtede vahele. Sega kaste veel kord läbi ning nirista salatile, nii et see satuks eelkõige keele ja tomatitükkidele. Serveeri kohe.

Nipid ja soovitused

Salativaliku võid kättesaadavast rohelisest ise kokku panna.

KoostisosadPortsjonid:4 portsjonit

Põhikoostisosad
1 spl – Lehtsalat
2 tk – Seakeel
1 spl – Lollo rosso salat
1 tk – Basiilik värske
2 tk – Tomat
1 g – Sool
1 g – Must pipar
Kaste
1 tk – Sidrun
1 tl – Mesi
1 tl – Meesinep
3 spl – Oliiviõli