Kihiline kalasalat vutimunadega

Lihtne, kihiti kaussi valmistatav muna-kalasalat tuleb mahlane ja mahe. Valmista see võimalusel vahetult enne sööma hakkamist, aga võid ka eelmisel õhtul külmkappi valmis laduda.

Valmistamine

  1. Keeda munad ja porgandid. Koori ja riivi keedetud porgandid. Koori ja lõika tükkideks ka sibul ja õun. Riivi munakollased ja -valged eraldi.
  2. Lao kõik ained läbipaistvasse kaussi kihiti: nõrutatud kalakonserv, porgandid, munavalge, sibulad, hakitud õun, munakollane. Iga kihi vahele pane sidrunimahla ja soola-pipraga maitsestatud mädarõikalist kastet ja hoia serveerimiseni külmas. Kastmesse riivi soovi korral muskaatpähklit.
  3. Kaunista vahetult enne serveerimist, tõstes idud poolikute vutimunade alla kui linnupesad.

Nipid ja soovitused

Mädarõikamaitseline kaste annab salatile mõnusa meki, soovi korral lahjenda seda pooleks maitsestamata jogurtiga.

KoostisosadPortsjonid:5 portsjonit

Põhikoostisosad
4 tk – Vutimunad
1 tk – Tuunikala tükid õlis
3 tk – Porgand
5 tk – Muna
1 tk – Õun
1 tk – Sibul
Kaste
3 dl – Majonees mädarõikaga
1 tk – Sidrun
1 g – Sool
1 g – Muskaatpähkel