Oasalat grillitud tuunikalaga

Salatid on suveõhtute lemmikud. Grilli erilistel puhkudel peale tükike tuunikala, mis maitseb kui vasikaliha. Hõrk maitseelamus on garanteeritud.

Valmistamine

  1. Keeda ube kergelt soolases vees 5 minutit. Nõruta sõelal. Sega kaanega purgis kokku kastmeained ja loksuta segamini. Kalla ubadele.
  2. Pintselda tuunikala oliiviõliga üle, maitsesta soola ja pipraga, grilli mõlemalt poolt minut aega (grillil või grillpannil). Lase kalal “puhata” 5 minutit.
  3. Sega omavahel kõik salatiained (2 tk küüslauguküünt), laota vaagnale või taldrikutele. Tõsta igale portsjonile pool tükki tuunikala viilutatuna peale ja naudi kohe.

KoostisosadPortsjonid:4 portsjonit

Kaste
3 spl – Oliiviõli
1 tk – Küüslauk
1 g – Must pipar
1 spl – Sinep kange
1 tl – Meresool
2 spl – Valge veini äädikas
Põhikoostisosad
2 spl – Spinat
1 g – Sool
1 kg – Oad külmutatud
250 g – Kirsstomat
1 tk – Varsseller
400 g – Tuunikala värske
1 g – Must pipar
400 g – Oad mustad
1 spl – Oliiviõli