Vene kasukas

Vene kasukas.

Valmistamine

  1. Keeda koorimata kartulid ja porgand ning koori, kui need on jahtunud. Tükelda 1 cm suurusteks kuubikuteks ning tee sama peedi, kurgi, heeringa ja õunaga.
  2. Sega kokku kastme koostisained ja lisa sinna ka sorts hapukurgivedelikku. Lao komponendid kihtidena läbipaistvatesse serveerimisnõudesse ning lisa poole koguse pealt pool kastmest. Jätka ladumist ja kata järele jäänud kastmeseguga.
  3. Pane serveerimisnõule toidukile ning jäta külmkappi üle öö maitsestuma. Enne pakkumist laota peale keedetud ja kahvliga peeneks surutud muna ning soovi korral pisut heeringa- või lõhemarja ja maitserohelist.

KoostisosadPortsjonid:6 portsjonit

Põhikoostisosad
200 g – Heeringafilee marineeritud
2 tk – Keedetud peet
4 tk – Kartul
1 tk – Porgand
2 tk – Hapukurk
1 tk – Õun
2 tk – Muna
3 spl – Till värske
1 tk – Roheline sibul
Kaste
2 dl – Majonees
2 dl – Maitsestamata jogurt
1 tl – Dijoni sinep
1 spl – Till värske
1 g – Sool
1 g – Must pipar