Wasabi ja seesami ahjulõhe

Jaapani wasabi ja seesami maitseainesegu teeb lausa imet - piisab vaid vähesest, et tunda nagu oleksid sattunud rahvast täis restorani Tokyo kitsal kõrvaltänaval.

Valmistamine

  1. Pane ahi sooja (175 °C)
  2. .Lõika lõhe portsjoniteks ja maitsesta mõlemalt küljelt wasabi ja seesami maitseaineseguga.
  3. Aseta lõhe ahjuvormi. Küpseta ahjus umbes 15 minutit.
  4. Keeda 4 dl kinoad 8 dl soolveega.
  5. Lõika seened neljaks ja austerservikud väiksemateks tükkideks.
  6. Prae seened tulisel pannil või ja praadimisõliga (1:1) kuldpruuniks.
  7. Lisa soola ja pipart ning tõsta tulelt ära.
  8. Nõruta seened liigsest praadimisrasvast.
  9. Lõika sibul õhukesteks viiludeks ning sega spinati, kinoa ja hernestega.
  10. Sega kausis õli, mesi ja laimimahl ning lisa peeneks hakitud punane tšilli, sibul ja murulauk. Lisa soola ja pipart ning sega hoolikalt läbi.
  11. Vala kaste kinoasalatile, sega läbi ja serveeri koos lõhega.

KoostisosadPortsjonid:4 portsjonit

Salat
4 dl – Kinoa
1 tk – Beebispinat
2 dl – Hernes värske
8 dl – Vesi
200 g – Seened
1 tk – Punane sibul
Salatikaste
2 tk – Šalottsibul
1 tk – Tšillipaprika
3 spl – Murulauk värske
4 spl – Laimimahl
2 spl – Mesi
3 g – Santa Maria sool
3 g – Must pipar
Koostis
3 spl – Santa Maria Jaapani wasabi
600 g – Lõhe värske