Mandlibiskviidiga maasika-vahukoorekook

Suvi on kohe kindlast erinevate maasikamagustoitude kõrghooaeg. Kõige esimesena tuleks maasikatest valmistada maasika-vahukoorekooki – ikka seda ehedat, kus maasikad suplevad koheva vahukoore sees!

Valmistamine

1.Biskviidi valmistamiseks vahusta munad suhkruga heledaks vahuks. 2.Sega ülejäänud ained omavahel ning lisa ettevaatlikult segades munavahule. 3.Vala segu küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi (Ø22-24cm) põhjale ning küpseta 175 kraadi juures ca 20 min. Lase koogil täielikult jahtuda. 4.Vahusta koor. Sega kohupiim kausis lahti. 5.Tükelda maasikad ning lisa koos vahukoorega kohupiimale, sega. 6.Laota vahukooresegu koogipõhjale. Vahetule enne serveerimist kata kook käte vahel väikesteks tükkideks murtud beseedega ning vesivannil sulatatud šokolaadiga.

Nipid ja soovitused

Besee lisa koogile kindlasti vahetult enne serveerimist, sest vastasel juhul sulab besee vahukoore seguga ühte ning nii ei jää mõnusat krõmpsuvat tekstuuri

KoostisosadPortsjonid:10 portsjonit

Kate
50 g – Tume šokolaad
50 g – Besee
200 g – Kohupiim
200 g – Maasikad värsked
200 ml – Vahukoor
Biskviit
2 tk – Muna
1 tl – Küpsetuspulber
3 g – Sool
1.50 dl – Mandlijahu
1 spl – Maisitärklis
0.50 dl – Suhkur