Kodune läätsesalat

Selles salatis on mõnusalt krõmpsuvat tekstuuri tänu maapähklitele ning mahlastele redistele! Seesama läätsesalat sobib ideaalselt iseseisvaks roaks, kuid toimib hästi ka lisandina mõne liharoa kõrvale.

Valmistamine

  1. Keeda läätsed soolaga maitsestatud vees vastavalt pakendil olevatele juhenditele (jälgi, et läätsed liialt pehmeks ei läheks).
  2. Seejärel nõruta. Lõika redised neljaks. Haki maapähklid.
  3. Kuumuta pisut õli pannil. Haki sibul ning prae pannil klaasjaks, tõsta kõrvale. Samal pannil prae väiksemaks lõigatud seened valmis, vahepeale maitsesta soola ja pipraga. Seente valmimise lõpu poole lisa praetud sibul ning kuumuta kiirelt kõik läbi.
  4. Sega kõik salatikomponendid omavahel kokku, kuid väldi üleliigset segamist. Sega kastmeained kokku ning nirista salatile. Serveeri!

KoostisosadPortsjonid:4 portsjonit

Koostis
1 tk – Sibul
3 g – Sool
250 g – Kukeseen värske
125 g – Redis värske
3 spl – Till värske
3 g – Must pipar
50 g – Röstitud maapähklid
100 g – Punased läätsed
Kaste
1 tl – Mesi
3 spl – Mahe sinep
1 tk – Sidrun