Kodune köögiviljahautis

Kui hooaeg soosib igasugu kodumaiseid köögivilju, siis tuleb kindlasti võimalust kasutada. Hilissuvisest hooajast on inspireeritud ka see retsept, kus potis saavad kokku maitsvad köögiviljad ja pisut lihakraami!

Valmistamine

1.Valmista ette köögiviljad: koori need ning lõika väiksemateks tükkideks. 2.Prae sibulatükid pannil klaasjaks, lisa hakkliha ning prae seni, kuni selle roosakas värvus kergelt kaob. 3.Lisa pannile kaalika-, porgandi- ja kartulitükid. Vala juurde puljong – nii palju, et see ilusti köögivilju kataks. 4.Lase hautis keema, keera kuumus keskmise peale ning hauta seni, kuni köögiviljad hakkavad pehmenema. Lisa seejärel kõrvitsa- ja kapsatükid ning hauta seni, kuni kõik köögiviljad on ilusti pehmed. Vajadusel võid pisut puljongit lisada. 5.Seejärel lisa segades sulatatud juust ning lase sel hautisesse sulada. Vajadusel maitsesta ning serveeri koos maitserohelisega!

KoostisosadPortsjonid:8 portsjonit

Koostis
300 g – Kaalikas
300 g – Porgand
300 g – Kartul
300 g – Kõrvits
500 g – Kodune hakkliha
200 ml – Lihapuljong
150 g – Sulatatud juust