Soe tursasalat pruuni riisiga

Soe tursasalat pruuni riisiga

Valmistamine

Kala: Sega sulatatud või, mesi ja riivitud sidrunikoor. Tõsta kala fooliumitükile, hõõru korralikult soola ja pipraga kokku, määri peale või-meesegu, pigista peale sidrunimahl (2 spl) ning mässi fooliumisse. Küpseta 180kraadises ahjus 20–25 minutit.

Salat: Pane riis koos veega potti, aja keema ja jäta tasasele tulele podisema. Sega aeg-ajalt. Kui vesi on riisi imendunud, siis maitsesta soola ja pipraga ning tõsta pott kõrvale. Rösti kuumal kuival pannil seesamiseemned. Poolita tomatid, lõika avokaado kuubikuteks ning sega koos riisi, seemnete ja rukolaga läbi. Serveeri koos ahjus küpsetatud tursafileega.

Nipid ja soovitused

Tursakala võib asendada ka mõne muu valge või punase kalaga. Kastmeks nirista peale fooliumisse tekkinud sulavõisegu.

KoostisosadPortsjonid:2 portsjonit

Põhikoostisosad
30 g – Või
1 tl – Mesi
1 g – Sool
1 g – Must pipar
1 tk – Sidrun
300 g – Tursafilee külmutatud
Salat
100 ml – Pruun riis
200 ml – Vesi
1 tk – Avokaado
100 g – Kirsstomat
1 spl – Rukkola
2 spl – Seesamiseemned
1 g – Sool
1 g – Must pipar