Kodune õuna-purukook

Sügisesel ajal on õunakook üks paremaid lohutusi eelseisval pimedal ja külmal ajal. See ongi aeg end diivanile kerra keerata ning koos soojendava teega mahlast koogikest nautida.

Valmistamine

1.Põhja valmistamiseks sega omavahel purutaoliseks massiks jahu, sooda, suhkur ja või. 2.Jaga segu kaheks ning poolele purusegule lisa segades juurde muna ja hapukoor. 3.Aseta saadud tainas võiga määritud ahjuvormi (18x26cm). Tükelda ja koori õunad, sega need kaneeli ja 1 sl suhkruga ning aseta vormi. 4.Sega toorjuust lahti, lisa hapukoor, suhkur ja muna ning sega ühtlaseks. Vala segu vormi õuntele ning raputa seejärel peale eelnevalt kõrvale pandud purusegu. 5.Küpseta kooki 175 kraadi juures 35-45 minutit. Maitseb kõige paremini jahtunult!

KoostisosadPortsjonid:12 portsjonit

Põhi
1 tl – Sooda
25 g – Hapukoor
200 g – Nisujahu
100 g – Suhkur
1 tk – Muna
100 g – Või
Täidis
1 g – Muna
1 spl – Suhkur
175 g – Toorjuust
500 g – Õun
175 g – Hapukoor
1 tl – Kaneel jahvatatud
75 g – Suhkur