Piparkoogi panna cotta

Väga lihtsalt valmiv magustoit, mille meisterdamise teeb veelgi lihtsamaks tarretisesuhkru kasutamine želatiini asemel. Tänu sellele ei nõua maius ka rohkem tavalise suhkru lisamist! Ideaalne dessert jõululauale!

Valmistamine

1.Vala koor ja piim potti ning kuumuta keemiseni, kuid ära päris keema lase. 2.Sega omavahel tarretisesuhkur ja piparkoogimaitseaine ning lisa see hoolikalt segades kooresegule. 3.Kuumuta pidevalt segades veel 2-3 minutit. Selleks ajaks peab suhkur olema ilusti kooresegusse sulanud. 4.Tõsta pott pliidilt, lisa kooresegusse Kreeka jogurt ning sega ühtlaseks. 5.Vala segu nelja klaasi ning lase neil toatemperatuuril täiesti ära jahtuda, seejärel tõsta magustoidud külmkappi jahenema. Vahetult enne serveerimist kostita magustoite kergelt moosiga.

KoostisosadPortsjonid:4 portsjonit

Koostis
4 dl – Vahukoor
1 dl – Piim
75 g – Suhkur
1 tl – Piparkoogimaitseaine
100 g – Kreeka jogurt
1 spl – Jõhvikamoos