Keedukreemi-maasikamaius

Lihtne magustoit, mis sobib hästi kostitamaks külalisi aiapeol või mõnel muul sündmusel. Valmistamisaeg vali ise – see sobib hästi meisterdamiseks samal päeval või hoopis eelmisel!

Valmistamine

  1. Keedukreemi valmistamiseks pane želatiinilehed külma vette paisuma.
  2. Kuumuta koor keemiseni, lisa šokolaaditükid ning lase neil sulada paar minutit. Seejärel sega ühtlaseks. Lisa piim, munakollased, tärklis ja suhkrud ning kuumuta vispeldades paksenemiseni. Seejärel tõsta tulelt ning lisa käte vahel kuivaks pigistatud želatiinilehed, sega ühtlaseks. Kõige viimasena lisa segades juurde toorjuust. Lase jahtuda.
  3. Samal ajal purusta küpsised ning tükelda maasikad.
  4. Võta 6 klaasi ning jaota nendesse pool küpsisesegust vala peale pool keedukreemist. Lisa ka pisut maasikatükke.
  5. Seejärel lisa ülejäänud küpsisepuru (jäta pisut ka kaunistuseks) ning keedukreem. Aseta peale maasikad ning lase maiustel jahedas taheneda. Vahetult enne serveerimist kaunista meelepäraselt.

KoostisosadPortsjonid:6 portsjonit

Keedukreem
1 tk – Lehtzelatiin
2 dl – Kohvikoor
50 g – Valge šokolaad
2 dl – Piim
2 tk – Muna
2 tl – Maisitärklis
2 spl – Pruun suhkur
1 tl – Vanillisuhkur
50 g – Toorjuust
Koostis
150 g – Kaeraküpsised
1 tk – Maasikad värsked