Kodune purukook marjadega

Suvisel hooajal on niisuguse koogi valmistamiseks eriti õige aeg, sest siis saad sellesse kooki pista hooaja parimaid marju. Kui aga koogiküpsetamise isu muul ajal peale tuleb, siis kasuta külmutatud marju. Nii või teisiti on tegemist mõnusalt mahlase purukoogiga!

Valmistamine

  1. Taina valmistamiseks sega kuivained omavahel, lisa või ning näpi segu purutaoliseks massiks. Laota pool tainast (või pisut rohkem) küpsetuspaberiga kaetud koogivormi (Ø24cm) põhjale.
  2. Täidise jaoks sega suhkur ja mandlijahu omavahel.
  3. Vahusta munad vahule ning lisa vahustamist jätkates juurde eelnevalt kokkusegatud kuivained ja seejärel hapukoor.
  4. Kõige viimasena sega lusikaga täidisesse marjad.
  5. Vala segu koogivormi ning kata kook ülejäänud tainapuruga. Küpseta kooki 180 kraadi juures 40 minutit. Lase enne söömist koogil täielikult jahtuda.

KoostisosadPortsjonid:10 portsjonit

Täidis
0.50 dl – Suhkur
3 spl – Mandlijahu
3 tk – Muna
150 g – Hapukoor
250 g – Mustsõstrad külmutatud
Taigen
2 dl – Nisujahu
1 dl – Mandlijahu
0.75 dl – Suhkur
3 g – Sool
150 g – Või