Seenepirukas

Seenepirukas

Valmistamine

  1. Sega kuivained kausis. Lisa pehme või ja kohupiim, sega kõik tainaks ja tõsta külmkappi.
  2. Haki sibul ja seened. Prae sibul pannil õli-võisegus klaasjaks. Lisa killuke võid ja seened, maitsesta soolaga ja prae veel umbes 5 minutit. Siis lisa spinat, riis, ürdid ja Merevaik ning kuumuta kõik läbi. Maitsesta musta pipraga.
  3. Lase täidisel täielikult jahtuda või valmista see lausa eelmisel päeval.
  4. Rulli tainas (pisut jäta kaunistamiseks) töölaual ristkülikuks. Pane keskele seenetäidis ja lao peale viilutatud munad. Tõsta tainaääred kahelt poolt teineteise peale, suru otsad korralikult kokku ja keera pirukas ringi. Tee kõrvalepandud tainast piparkoogivormidega mõned kaunistused, tõsta pirukale ja määri pirukat lahtiklopitud munaga.
  5. Küpseta 180-kraadises ahjus 40 minutit.

KoostisosadPortsjonid:8 portsjonit

Täidis
1 spl – Petersell värske
4 tk – Muna
200 g – Tere Merevaik sulatatud juust
1 spl – Till värske
600 g – Metsaseened külmutatud
125 g – Basmatiriis
2 tk – Sibul
100 g – Spinat
Koostis
1 tl – Küpsetuspulber
200 g – Tere või
200 g – Tere pagarikohupiim
0.50 tl – Sool
100 g – Täistera nisujahu
200 g – Nisujahu