Šokolaadine piparkoogitort

Šokolaadine piparkoogitort

Valmistamine

  1. Sulata või ja šokolaad. Vahusta munad suhkruga heledaks ja kohevaks vahuks. See on koheva keeksi alus, nii et ära kiirusta! Määri keeksivorm rasvainega ja puista üle riivsaia või mannaga. Sega jahu sisse küpsetuspulber ja piparkoogimaitseaine ning siis ettevaatlikult jahtunud või-šokolaadisegu ja munavaht.
  2. Kalla tainas 20 cm läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 25 minutit. Lase jahtuda ja lõika kolmeks.
  3. Täidise tegemiseks vahusta toasoe toorjuust kohupiima ja suhkrutega.
  4. Aseta alumine koogikiht vaagnale ja immuta kohviga. Tõsta peale 1/3 kohupiimasegust ja sellele 2 sl pohlamoosi. Toimi samamoodi ka kahe ülejäänud koogikihiga.

Nipid ja soovitused

  • Kaunista kook pähklite, pohlade ja meega.

KoostisosadPortsjonid:12 portsjonit

Kate
1 spl – Mesi
1 spl – Kreeka pähkel
1 spl – Pohl külmutatud
Koostis
1 tl – Piparkoogimaitseaine
1 tl – Küpsetuspulber
150 g – Nisujahu
150 g – Farmi koorevõi
150 g – Šokolaad Bitter
4 tk – Muna
175 g – Suhkur
Täidis
400 g – Farmi toorjuust
2 tl – Vanillisuhkur
4 spl – Pohlamoos
0.75 dl – Suhkur
2 dl – Kohv
3 tk – Farmi kohupiimakreem