Piparkoogitiramisu

Küpsetamata kooke on lihtne teha ning sama mõnus on meisterdada valmis ka sedasama tiramisut. Talvist hõngu sellele koogile annavad piparkoogid ja selle maitseaine, mis muudavad maiuse ehedaks jõulukoogiks.

Valmistamine

  1. Kreemi valmistamiseks jahvata pruun suhkur peenemaks. Seejärel sega omavahel toorjuust, suhkrud, piparkoogimaitseaine ja munakollased.
  2. Peenesta piparkoogid väiksemateks tükkideks ning lisa segades kreemile, väldi ülesegamist! Vahusta koor tugevaks vahuks ning sega õrnalt ülejäänud segu hulka.
  3. Kasta korraks küpsised kohvi-likööri segusse ja laota kausi või koogivormi põhjale pooled küpsised. Määri peale pool kreemist ning tee nii veel üks kiht.
  4. Seejärel lase koogil külmkapis maitsestuda üleöö. Vahetult enne serveerimist, puista koogile peale kakaopulber.

KoostisosadPortsjonid:8 portsjonit

Koostis
200 g – Savoiard küpsised
1.50 dl – Kohv
1 spl – Mandliliköör Amaretto
Kreem
1 dl – Pruun suhkur
500 g – Toorjuust
1 tl – Vanillisuhkur
1 tl – Piparkoogimaitseaine
3 tk – Muna
50 g – Piparkook
1.50 dl – Tere vahukoor