Astelpaju-šokolaadirull

Kohev ja isuäratav rull on tõeline talvine maius, mis jõululauale igati sobiv. Pisut mõru, pisut magus ja veidi haput – selline rikkalik kooslus maitseb luksuslikult

Valmistamine

  1. Kuumuta ahi 180 kraadini. Määri u 30 × 35 cm ahjuplaat õliga ja kata küpsetuspaberiga. Sulata šokolaad vesivannil ja lase veidi jahtuda.
  2. Eralda munakollased ja -valged. Vahusta munavalged pehmete tippudega vahuks. Vahusta eraldi munakollased ja suhkur. Tõsta suur lusikatäis munavalgevahtu munakollasevahule. Sega läbi, lisa siis ülejäänud munavalgevaht ja sega samuti õrnalt läbi. Sõelu vahule peale kakao, riputa mandlijahu ja tõsta sulašokolaad ning sega läbi. Vala vormi ja silu ühtlaseks.
  3. Küpseta 15–18 minutit. Võta ahjust, kummuta põhi küpsetuspaberile ja eemalda pealmine küpsetuspaber. Lase 5–7 minutit jahtuda. Keera rull lühemast küljest koos paberiga tihedalt rulli. Lase täiesti jahtuda. 4. Pane mascarpone, vahukoor ja tuhksuhkur kaussi ja vahusta kohevaks vahuks. Keera rull ettevaatlikult lahti. See kipub pragunema, kuid see pole probleem, sest annab kreemiga ilusti kokku siluda. Määri kolmandik vahust rullile. Nirista peale astelpajumoos ja keera uuesti rulli.
  4. Pane rull serveerimisalusele ja määri peale ülejäänud kreem. Rösti kookoslaastud kuival pannil kuldpruuniks ja lase jahtuda. Kaunista rull kookoslaastudega ja granadilli viljaliha.

Nipid ja soovitused

Koogi võib valmistada ka plaadikoogina. Siis tuleks küpse biskviit lõigata kaheks võrdseks tükiks, määrida pool kreemist ning astelpajumoos ühele tükile, tõsta teine peale ja katta ülejäänud kreemiga ning kaunistada nagu rulligi.

KoostisosadPortsjonid:10 portsjonit

Koostis
150 g – Fazer tume küpsetusšokolaad
6 tk – Muna
2 dl – Suhkur
4 spl – Fazer küpsetuskakao
2 spl – Mandel
Astelpajukreem
250 g – Mascarpone
4 dl – Tere vahukoor
1.25 dl – Tuhksuhkur
2 dl – Astelpajumoos
Kaunistamiseks
1 tk – Granadill
75 g – Kookoslaastud