Kirsi-jogurtitort

Kerge ja laheda täidisega tort on hea valik nii jõulueine lõpetuseks kui ka kohvilauale. Šokolaadine põhi on saanud maitseks jõuluvürtsi ja see annab maheda täidisega koogile paraja annuse särtsu.

Valmistamine

  1. Purusta küpsised, sega esmalt jahvatatud kaneeli ja nelgi, siis sulatatud või ja külma veega ühtlaseks. Suru küpsetuspaberiga kaetud 24 cm lahtikäiva koogivormi põhja ja pane täidise valmistamise ajaks külmkappi.
  2. Sega toasooja jogurti hulka suhkur ja kakaopulber. Leota želatiinilehti külmas vees 10 minutit, pigista hästi kuivaks ja lahusta kuumas piimas. Lase pisut jahtuda ja sega jogurti hulka. Vahusta koor ja sega samuti jogurtiga. Vala täidis põhjale ja pane vähemalt 1 tunniks külmkappi tarretuma. 3. Nõruta kirsid, hoia alles 4 dl kompotivedelikku. Leota želatiinilehti 10 minutit külmas vees. Kuumuta 3 sl kompotivedelikku, pigista želatiinilehed kuivaks ja lahusta kuumas vedelikus. Sega ülejäänud vedelikuga. Lao kirsid koogile ja nirista peale vedelik. Pane vähemalt 3 tunniks külmkappi.

KoostisosadPortsjonid:10 portsjonit

Põhi
180 g – Küpsis shok.maitseline
0.50 tl – Kaneel jahvatatud
0.25 tl – Nelk jahvatatud
60 g – Tere või
4 spl – Vesi
Täidis
400 g – Maitsestamata jogurt
1.75 dl – Suhkur
3 spl – Fazer küpsetuskakao
1 tk – Lehtzelatiin
3 spl – Piim
2 dl – Tere vahukoor
Tarretis
700 g – Kirsikompott
1 tk – Lehtzelatiin