Ahjulõhe köögiviljadega

Lihtne, kerge ja kiire roog sisaldab esimesi kevadisi köögivilju, mis küpsevad koos kalaga kiiresti ja on sobivaks lisandiks kala kõrvale.

Valmistamine

  1. Kuumuta ahi 220 kraadini.
  2. Lõika redised ja kirsstomatid pooleks, kooritud sibul poolratasteks. Lõika sparglil puitunud varreosa ära, tükelda varred 3–4 cm juppideks ja brokoli õisikuteks. Sega kastme ained.
  3. Pane köögiviljad ühe kihina ahjuplaadile ja sega läbi õli, soola, pipra ning kuivatatud punega.
  4. Eemalda lõhefileelt luud, lõika neljaks tükiks ja aseta köögiviljadele. Pintselda lõheviilud nii pealt kui ka külgedelt kastmega üle.
  5. Pane ahju ja küpseta 15–20 minutit või kuni lõhe on läbi küpsenud ja köögiviljad peaaegu pehmed ehk al dente. Võta ahjust ja serveeri.

KoostisosadPortsjonid:4 portsjonit

Koostis
100 g – Redis värske
150 g – Kirsstomat
1 tk – Punane sibul
250 g – Spargel
250 g – Brokoli
700 g – Lõhefilee
0.50 dl – Õli
1 tl – Pune kuivatatud
3 g – Sool
3 g – Must pipar
Sinepi-meekaste
4 spl – Oliiviõli
1 tk – Sidrun
2 spl – Meesinep
1 spl – Mesi
3 g – Sool
3 g – Must pipar