Kohupiimatort valge sokolaadi ja mustikatega

Kohupiimatort valge sokolaadi ja mustikatega

Valmistamine

  1. Sulata või. Purusta küpsised ja sega sulavõiga. Kata 22 cm lahtikäiva tordivormi põhi küpsetuspaberiga ning suru küpsisesegu vormi põhja. Pane täidise valmistamise ajaks külmkappi.
  2. Pane zelatiinilehed 10 minutiks külma vette likku. Sega toasoe kohupiimapasta suhkrutega. Sulata valge sokolaad vesivannil. Vahusta koor pehmeks vahuks, vala hulka pisut jahtunud sokolaad ja vahusta läbi. Sega kohupiima hulka. Pigista zelatiinilehed kuivaks ja lahusta väheses kuumas vees. Nirista täidise hulka samal ajal hoogsalt segades.
  3. Vala ¾ täidisest vormi ja puista peale u 200 g mustikatest. Tõsta mustikatele ülejäänud täidis ja tasanda pealt.
  4. Pane kook vähemalt 4 tunniks, aga võimalusel üleöö, külmkappi tarretuma.
  5. Eemalda koogivormi äär ettevaatlikult koogi ümbert ja tõsta kook alusele. Puista peale ülejäänud marjad ja pane kaunistuseks mündilehti.

KoostisosadPortsjonid:12 portsjonit

Koostis
7 tk – Lehtzelatiin
500 g – Kohupiimapasta
1 dl – Suhkur
2 tl – Vanillisuhkur
200 g – Valge šokolaad
400 ml – Tere vahukoor
250 g – Mustikad
1 spl – Mündilehed
Põhi
160 g – Digestive küpsised
65 g – Või