Lihtne ahjukana

Kanapraad sobib imeliselt nädalavahetuse lõunasöögiks, kuna nõuab vähe valmistamisvaeva ning on meeltmööda kogu perele! Lisaks saad ahjupraest järelejäänud kanaliha kasutada järgmise päeva toidukordadel!

Valmistamine

  1. Maitsesta kana korralikult seest ja väljast soolaga (pista ka pisut naha alla). Jahvata köömned ja pipraterad kohviveskis (või uhmriga) peeneks jahuks.
  2. Sega kausis kokku jahvatatud maitseained, mesi, pesto ja sinep. Määri saadud seguga kana kokku ning aseta ahjuvormi
  3. Tükelda kaalikas väiksemateks tükkideks ning lisa kanale seltsiks. Laota kana peale või-tükid ning tüümian. Küpseta 180 kraadi, arvesta 1 kg kana küpsetamiseks 1 tund.

Nipid ja soovitused

Järelejäänud liha kasuta: vrappides ja pitsakattena värsketes ja koorestes salatites pastaroa valmistamisel ahjuvormides tatraroogades

KoostisosadPortsjonid:4 portsjonit

Koostis
1 tk – Broiler jahutatud
2 tl – Köömned
1 tl – Must terapipar
2 tl – Mesi
1 tk – Kaalikas
50 g – Või
1 spl – Tüümian värske
2 tl – Pesto