Kartulisalat vürtsikilu ja uputatud munaga

Kartulisalat vürtsikilu ja uputatud munaga

Valmistamine

Keeda kartulid soolaga maitsestatud vees pehmeks, koori ja prae väheses võis kergelt läbi. Puista peale hakitud tilli. Laota kaussi roheline salatipõhi ja tõsta sellele kartulid, puhastatud-tükeldatud kilufileed, sibularõngad ning marineeritud kurgi viilud. Aja vesi potis keema, lisa 1 tl äädikat. Keera tuli keeva vee all väiksemaks, nii et vesi keeks kergelt väreldes, mitte suure mulliga. Löö toore muna koor katki ning pane muna suurde puulusikasse või väiksemasse kohvitassi. Keeruta vesi potis ringlema, et tekiks tsentrifuugiefekt ning poeta muna veekeerise keskele. Väljaulatuvad munavalgeribad proovi lusikaga muna külge siluda. Keeda muna umbes 4 minutit. Tõsta siis vahukulbiga veest välja ning aseta salatile. Puista peale rohelist sibulat, maitsesta soola ja pipraga. Salatikastmeks kasuta klassikalist vinegretti, kuhu võid lisada hakitud kappareid, sinepit ning pikantsema maitse saamiseks ka veidi kiluvedelikku. Serveeri kohe.

KoostisosadPortsjonid:4 portsjonit

Põhikoostisosad
1 g – Vürtsikilufilee
1 g – Kartul
1 g – Muna
1 g – Roheline sibul
1 g – Lehtsalat
1 g – Kapparid
1 g – Marineeritud kurk
1 g – Till värske
1 g – Sidrun
1 g – Sool
1 g – Must pipar