Suitsukalapirukas

Kogus ca 6 in, aeg 45 min (selle aja sees ka küpsetamisaeg) Ka lühikese aja ja vähese vaevaga võib valmida suurepärane pirukas, mis sobib imehästi pidulauale. Sisaldab see meeldivas koguses suitsukala ning kogu pirukale kreemjat olemust andvat juustukatet, mis on meeltmööda nii suurtele kui ka väikestele sööjatele. Lisaboonusena sobib pirukas serveerimiseks nii külmalt kui ka soojalt.

Valmistamine

  1. Pane põhja komponendid kaussi ning näpi sõrmede vahel ühtlaseks.
  2. Suru tainas lahtikäiva küpsetusvormi põhja ning ca 1 cm jagu ka äärtele.
  3. Laota põhjale suitsukalatükid.
  4. Sega juust, rõõsk koor ja muna omavahel ning vala vormi kõige peale.
  5. Küpseta 180 kraadi juures 30‒35 minutit.

Nipid ja soovitused

Kui soovid suuremat pirukat, siis toimi järgnevalt: 22 cm vorm – korruta komponendid 1,2ga või 24 cm vorm – korruta komponendid 1,4ga.

KoostisosadPortsjonid:6 portsjonit

Põhikoostisosad
2 dl – Nisujahu
100 g – Või
1 g – Sool
Täidis
150 g – Külmsuitsulõhe
100 g – Riivjuust
2 dl – Vahukoor
1 tk – Muna