Musta leiva trühvlid peedi ja kiluga

Musta leiva trühvlid peedi ja kiluga

Valmistamine

  1. Pigista peedist liigne vedelik välja ning pudista leivaviil näppude vahel väiksemaks.
  2. Haki kala peeneks ning sega peedi, toorjuustu, leivapuru ja hakitud murulauguga.
  3. Lisa maitse järgi soola ja pipart.
  4. Puista taldrikule riivleib, millele tõsta väike kogus kala-toorjuustumassi ja veereta sellest suupärased pallikesed.

Nipid ja soovitused

Kilu asemel võid kasutada ka heeringat või soolalõhe. Riivleiva valmistamiseks kuivata leivaviile 200 kraadi juures 5-8 minutit, lase jahtuda ning peenesta köögikombainis peeneks puruks.

KoostisosadPortsjonid:15 portsjonit

Põhikoostisosad
100 g – Toorjuust
50 g – Vürtsikilufilee
70 g – Must leib
50 g – Keedetud peet
2 spl – Murulauk värske
1 g – Sool
1 g – Must pipar
2 spl – Riivleib