Leivatort tuunikalaga

See tort on nagu soolane kook – leivast põhja ja paksu täidisekihiga. Tomatine tuunikala ja värske sibul on selle koogi peategelased.

Valmistamine

Põhi:

  1. Peenesta leib köögikombainis puruks.
  2. Sulata või ning sega leivapuru hulka.
  3. Vooderda lahtikäiva 20 cm läbimõõduga vormi põhi küpsetuspaberiga.
  4. Suru mass vormi põhjale.

Täidis:

  1. Sulata želatiin vastavalt pakil olevale õpetusele (olenevalt tootest, on see veidi erinev). 2. Haki sibul peeneks ja suru munad kahvliga puruks.
  2. Sega tuunikala, hakitud sibul, muna, till, Kreeka jogurt ja majonees.
  3. Maitsesta soola ja pipraga.
  4. Kõige lõpuks sega juurde ka želatiin.
  5. Vala täidis vormi leivapõhjale.
  6. Tõsta ööpäevaks külma tahenema.

Nipid ja soovitused

Kes sibulat ei armasta, võib selle asendada murulauguga. Vajalik 20 cm läbimõõduga vorm. Kaunistada võib tordi oliiviviilude ja värske tilliga.

KoostisosadPortsjonid:10 portsjonit

Põhikoostisosad
1 tk – Punane sibul
15 g – Lehtzelatiin
45 g – Või
50 g – Majonees
150 g – Kreeka jogurt
3 spl – Till värske
370 g – Tuunikala tomatikastmes
200 g – Must leib
1 g – Sool
2 spl – Mustad oliivid kivita
1 g – Must pipar
2 tk – Muna