Küülikupasteet pohla-tüümiani hoidisega

Pasteedi muudab teistsuguseks küülikumaks ja mõnusalt hõrgu meki annab juurde mesi.

Valmistamine

  1. Enne pasteedi valmistamist leota maksa kaks tundi piimas, seejärel nõruta ja kuivata paberiga.
  2. Pane kuumale pannile õli, tükike võid ja prae maks pruuniks.
  3. Lõika porgand väikesteks kuubikuteks ja prae koos sibulaga.
  4. Sega omavahel kokku porgand, sibul, maks ja lisa brändi.
  5. Seejärel pane juurde puljong, kaks tüümianioksa ja või.
  6. Riivi juurde natuke muskaati ja hauta paar minutit.
  7. Eemalda tüümianioks ja blenderda segu, et pasteet muutuks ühtlaseks kreemiks. Kui eelistad pehmemat pasteeti, lisa maitse järgi kanapuljongit. Maitsesta soola ja pipraga, magususe lisamiseks võib kasutada mett.

Pohla-tüümiani hoidis Aseta želatiin (1 leht) külma vette, tõsta külmunud pohlad potti, lisa suhkur ja kuumuta aegamisi segades. Kui pohlad on korraks keema tõusnud, eemalda tulelt, lisa tüümianilehed ja želatiin. Maitsesta pipraga ja jahuta enne serveerimist.

Nipid ja soovitused

Pasteedi saab ka varem valmis teha, et ootamatult saabuvatele külalistele oleks maitsev suupiste kohe külmast võtta. Eriti sobib seda serveerida enda küpsetatud leivaga.

KoostisosadPortsjonid:4 portsjonit

Pohla-tüümiani hoidis
1 tk – Tüümian värske
100 g – Pohl külmutatud
1 g – Must pipar
1 tk – Lehtzelatiin
40 g – Suhkur
Põhikoostisosad
75 g – Sibul
1 g – Muskaatpähkel
20 g – Või
10 ml – Brändi
1 g – Must pipar
1 tk – Tüümian värske
40 g – Porgand
50 ml – Kanapuljong
200 g – Küülikumaks
1 g – Meresool