Päikeseline porgandisupp apelsiniga (gluteenivaba)

Kõikidele püreesupi austajatele peaks see supike kindlasti meeltmööda olema. Kevadele omaselt kerge ja taljesõbralik, lisaboonusena valmib see ka lihtsa vaevaga! Siidja supi üks võtmesõnadest on apelsinimahl (kindlasti pressi see ise apelsinist!), mis porgandile lisasärtsu annab.

Valmistamine

  1. Koori ja tükelda porgandid.
  2. Haki sibul väiksemaks ning prae paksupõhjalises potis klaasjaks.
  3. Poole pealt lisa juurde porganditükid, lisa ka koriander.
  4. Kuumuta kõik läbi ning vala juurde puljong.
  5. Lase seejärel madalal kuumusel keeda seni, kuni porganditükid on pehmed.
  6. Püreesta supp korralikult, lisa sinep, apelsinimahl ning sulatatud juust.
  7. Lase viimasel korralikult suppi sulada.
  8. Seejärel maitsesta lõplikult.
  9. Serveerides raputa peale pähkleid ning piserda üle oliiviõliga.

KoostisosadPortsjonid:4 portsjonit

Põhikoostisosad
600 g – Porgand
1 tk – Sibul
1 g – Koriander jahvatatud
1 L – Köögiviljapuljong
1 tl – Mahe sinep
1 tk – Apelsin
100 g – Sulatatud juust
1 g – Sool
1 g – Must pipar
1 tk – Pähklite segu
1 spl – Oliiviõli