Ahjukala ingveri ja porruga

Ingveri-porrulisand passib hästi valget kala maitsestama, aga kindlasti sobib see ka punase kalaga.

Valmistamine

  1. Puhasta ja pese porru, lõika 5 cm pikkusteks juppideks, haki peenteks ribadeks. Koori ingver, viiluta peenikesteks ribadeks.
  2. Pruunista kalafileed pannil või-õlisegus, maitsesta soola ja pipraga. Paksemad kalad pane ahjuvormi ja järelküpseta ahjus 175 kraadi juures u 10 minutit või kuni kala küps.
  3. Kuumuta pannil või-õlisegus ka ingveri-porruribad, sega hulka ülejäänud 3 sl võid. Serveeri koos kalaga.

Nipid ja soovitused

Tilaapiafilee võib soovi korral asendada mõne muu valge või punase kalaga.

KoostisosadPortsjonid:4 portsjonit

Põhikoostisosad
1 tk – Porrulauk
50 g – Ingver
1 spl – Oliiviõli
6 spl – Või
1 g – Sool
1 g – Must pipar
500 g – Tilaapiafilee