Tomatine hernesupp

Tomatine hernesupp

Valmistamine

  1. Kuumuta poti põhjas veidi õli ja pruunista selles sibulaviilud.
  2. Lisa lihatükid, pruunista minutike.
  3. Seejärel pressitud küüslauk (2 tk küünt), herned ja porgandiviilud ja pruunista veel mõned minutid.
  4. Maitsesta soola ja pipraga.
  5. Vala peale vesi ja lase keema tõusta.
  6. Koori tekkinud vaht.
  7. Lõpuks lisa purustatud tomatid ja tomatipasta, pipra- ja vürtsiterad ning lase supil keema tõusta.
  8. Jäta tasasele tulele podisema, kuni herned ja liha on pehmed.
  9. Lisa maitseroheline ja jäta supp kaane alla 10 minutiks tõmbama.

Nipid ja soovitused

Jäta herned külma veega üle öö ligunema.

KoostisosadPortsjonid:4 portsjonit

Põhikoostisosad
1 g – Sool
1 g – Vürtsiterad
200 g – Tomatipasta
1 tk – Küüslauk
400 g – Purustatud tomatid
1 tk – Porgand
1 spl – Till värske
250 ml – Kuivatatud rohelised herned
2 tk – Sibul
1 g – Must pipar
1 L – Vesi
500 g – Seaguljašš