Koorene ja karrine supp veiseliha-suvikõrvitsapallide ja nuudlitega

Koorene ja karrine supp veiseliha-suvikõrvitsapallide ja nuudlitega

Valmistamine

Lihapallid suvikõrvitsaga: Sega hakkliha riivitud suvikõrvitsa, pressitud 1 küüslauguküüs, peterselli, sinepi, soola ja pipraga tainaks. Vormi käte vahel väikesed pallikesed ning küpseta pannil valmis. Jäta sõelale või majapidamispaberile nõrguma.

Supp: Kuumuta poti põhjas veidi õli. Lisa hakitud sibul ja natuke soola. Küpseta sibul klaasjaks ning sega juurde pressitud 1 küüslauguküüs. Lisa ka karri ja kuumuta läbi. Vala potti keev vesi ja vahukoor või kookoskoor ning lase keema tõusta. Maitsesta soolaga (või lisa puljongikuubik). Pista sisse ka lihapallid. Valmista riisi- või munanuudlid pakil oleva õpetuse järgi. Pane ports nuudleid kaussi ja tõsta kulbiga suppi peale.

Nipid ja soovitused

Kellele suvikõrvits ei maitse, võib lihapallidele lisada hoopis rohelisi herneid, riivitud porgandit või mitmesuguseid ürte. Aedvilju võib lisada ka supile. Kookospiima või -koorega saab supp kohe eriti maitsev!

KoostisosadPortsjonid:4 portsjonit

Lihapallid
1 tk – Küüslauk
500 g – Veisehakkliha
1 tl – Mahe sinep
1 g – Must pipar
1 spl – Petersell värske
150 g – Suvikõrvits
1 g – Sool
Supp
250 g – Riisinuudlid
1 g – Sool
2 tl – Karri
800 ml – Vesi
1 tk – Sibul
200 ml – Tere vahukoor