Piimas küpsetatud ahjukana

Klassikaline ahjukana, mis jääb lõpptulemusena hästi lihtsa maitsega ning äärmiselt mahlane. Seda viimast aitab säilitada piim, milles ahjukana küpsetad ning millest saad hiljem ka kogu roale imepärase kastmeleeme!

Valmistamine

  1. Lõika broileril selgroog mõlemalt poolt kana küljest lahti n-ö liblikaks*.
  2. Suru seejärel broiler laiali ning vajuta kergelt lamedaks.
  3. Maitsesta kana korralikult mõlemalt poolt soola ja pipraga.
  4. Tõmba kana rinna kohtadelt nahk pisut eemale ning maitsesta ka sealt.
  5. Pista sinna tükikestena toorjuust ja või.
  6. Sega kokku marinaadi ained ning hõõru kana saadud seguga kokku ning pane see ahjuvormi maitsestuma ca 3 tunniks.
  7. Seejärel lisa kanale puhastatud ja tükeldatud köögiviljad ning poolitatud küüslauguküüned. 8. Maitsesta köögiviljad soola ja pipraga, lisa neile peale pisikesed võitükikesed ning vala vormi piim.
  8. Küpseta kana ahjus 175 kraadi juures 1 tund ja 30 minutit.
  9. Enne sööma asumist lase roal õige pisut jahtuda ja maitseid koguda!

Nipid ja soovitused

Kana lahtilõikamine aitab sel kiiremini ja ühtlasemalt küpseda ning nii ei ole muret, et kana tooreks jääb!

KoostisosadPortsjonid:4 portsjonit

Põhikoostisosad
1 tk – Broiler jahutatud
1 g – Sool
1 g – Must pipar
2 tl – Toorjuust
40 g – Või
1 dl – Piim
500 g – Kartul
1 tk – Kaalikas
3 tk – Porgand
1 tk – Küüslauk
Marinaad
1 spl – Mesi
1 spl – Mahe sinep
1 spl – Austrikaste
1 tl – Valge veini äädikas