Kanavokk India pähklitega

Kanavokk India pähklitega

Valmistamine

Klopi munavalge kausis maisitärklise ja näpuotsatäie soolaga lahti ning sega kanatükkidega nii, et kana saaks korralikult kaetud. Aja vokkpann kuumaks ja prae kanatükid õlis kuldseks, tõsta majapidamispaberile nõrguma. Aja õli uuesti kuumaks ja lisa viilutatud sibul. Voki kergelt läbi, lisa paprikaribad ja voki veel üks minut. Lisa pannile kanatükid, puljong, soja, sool ja pipar. Lõpuks tükeldatud roheline sibul ja India pähklid. Sega läbi ja serveeri koos aurutatud riisiga. Aurutatud riisi valmistamiseks pese riisi seni, kuni vesi jääb puhtaks. Seejärel pane riis paksupõhjalisse potti, lisa külm vesi ja sool. Aja vesi keema, kata pott kaanega ja alanda kuumus madalaks. Keeda riisi 15‒20 minutit. Sega läbi ja serveeri kohe.

KoostisosadPortsjonid:4 portsjonit

Põhikoostisosad
3 spl – Kanapuljong
1 tk – Roheline sibul
1 g – Jämedalt jahvatatud valge pipar
1 tk – Muna
200 ml – Seesamiõli
500 g – Broilerifilee
3 spl – Sojakaste
1 tk – Sibul
1 g – Sool
4 spl – India pähkel
2 tk – Punane paprika
350 g – Jasmiini riis
600 ml – Vesi
1 spl – Maisitärklis