Peedilasanje sinihallitusjuustuga

Peediviilud asendavad osaliselt lasanjeplaate, mistõttu on selles retseptis nisujahu sisaldus väiksem.

Valmistamine

Kaste: Prae hakkliha koos hakitud sibulaga läbi. Lisa pressitud küüslauk (2 küünt) ning pruunista veel minutike. Vala peale tomatikaste, lase keema ning maitsesta segu soola ja pipraga. Tõsta kõrvale.

Lasanje: Lõika peet õhukesteks viiludeks. Võita ahjuvorm. Laota kolmandik peediviile vormi põhjale, kata kolmandiku kastmega ja poolte lasanjeplaatidega (3 tk). Nendele laota pool ülejäänud peediviiludest ja kastmest ning puista peale pool sinihallitusjuustust. Kata lasanjeplaatidega (3 tk). Viimaseks kihiks jäävad peediviilud, kaste ja sinihallitusjuust. Vala vormi sisu üle koorega. Küpseta 200 kraadi juures 25 minutit. Siis kata lasanje riivitud juustuga ning küpseta veel 15 minutit.

KoostisosadPortsjonid:6 portsjonit

Lasanje
900 g – Keedetud peet
1 tk – Lasanjeplaadid
200 ml – Kohvikoor
100 g – Sinihallitusjuust
200 g – Riivjuust
10 g – Või
Kaste
400 g – Veisehakkliha
1 tk – Sibul
1 tk – Küüslauk
450 g – Tomatipasta
1 g – Sool
1 g – Must pipar