Lõhe pähkli-krõbesaia kattega

Ahjulõhe on alati esmaklassiline tervislik praad, krõbe pähklisaiakate ja maitsekas mee-sinepikaste teevad sellest veelgi hõrgutavama roa, mis pealegi valmib väga lühikese ajaga.

Valmistamine

  1. Kuumuta ahi 200 kraadini. Sega sinep, sulatatud või ja mesi.
  2. Eemalda saialt koorik ja pudista sisu peeneks (vaja läheb 1 dl koorikuta saiapudi). Sega eraldi nõus saiapudi, hakitud kreeka pähklid ja hakitud petersell.
  3. Lõika lõhefilee sobivateks tükkideks ja maitsesta iga tükk soola ja pipraga. Pane küpsetuspaberile ahjuplaadile ja määri pealt mee-sinepi kastmega.
  4. Raputa peale saia-pähklipudi. Tõsta ahju ja küpseta 10–15 minutit, olenevalt tüki paksusest. 6 tk sidrunisektorit serveerimiseks.

Nipid ja soovitused

Serveeri sidrunisektoriga.

KoostisosadPortsjonid:6 portsjonit

Põhikoostisosad
1 kg – Lõhefilee
1 g – Sool
1 g – Must pipar
1 tk – Sidrun
Kate
3 spl – Dijoni sinep
3 spl – Või
2 tl – Mesi
1 tk – Sai
1 dl – Kreeka pähkel
3 spl – Petersell värske