Ahjubroiler mee, sinepi, piparmündi ja mets-kassinaeri õitega

Mesimagus kanaliha piparmündise vimpkaga on üks mõnus ja huvitav kõhutäis neile, kes ei pelga uusi maitseid.

Valmistamine

  1. Sega omavahel mesi, sinep, meresool ning käte vahel pudiks tehtud piparmünt ja õied.
  2. Suru sõrmed broileri kaela juurest naha alla ning tõmba tasakesi nahk rinnakult, seljalt ja koibadelt liha küljest lahti.
  3. Pista osa maitseainesegust naha alla, masseeri laiali ning ülejäänud segu määri naha pinnale.
  4. Hea on, kui broiler saaks maitsestuda üle öö külmas.
  5. Küpseta 220 kraadi juures 20 minutit ilma kaaneta, alanda kuumus 180-le ning küpseta kaane all veel üks tund.

Nipid ja soovitused

Ahjuvormi põhja tekkinud vedeliku hulka sega natuke hapukoort – nii saad suurepärase kastme prae kõrvale.

KoostisosadPortsjonid:6 portsjonit

Põhikoostisosad
1.20 kg – Broiler jahutatud
4 tl – Mesi
3 tl – Mahe sinep
2 tl – Meresool
1 spl – Mündilehed
1 spl – Metskassinaeri õied