Ahjupotiliha rosmariini, küüslaugu ja viskiga

Ahjupotis küpsenud liha on mõnus mugavustoit, mille valmistamiseks ei ole vaja palju, kuid on vaja õigeid komponente – tugeva iseloomuga maitseaineid ja vedelikku, milles liha haudub ja maitseid kogub.

Valmistamine

  1. Lõika sibulad sektoriteks ning eralda küüslauguküüned ja vajuta noa lameda poolega katki. 2. Kuumuta pannil veidi õli.
  2. Määri liha julgelt soola ja pipraga kokku ning pruunista igast küljest.
  3. Tõsta ahjupotti. Määri liha sinepiga kokku.
  4. Lisa sibulasektorid, küüslauguküüned ja rosmariin.
  5. Vala poti põhjale 200 ml keevat vett ja liha pinnale 1 pits viskit.
  6. Tõsta kaas potile ja pott ahju.
  7. Küpseta 180 kraadi juures 1,5 h.
  8. Vala koor lihakastmesse ja sega läbi, seejärel lihale ka teine pits viskit ning tõsta pott uuesti umbes 5 minutiks ahju.
  9. Serveeri meelepärase lisandiga.

Nipid ja soovitused

Rõõsa koore võid asendada ka 100 g hapukoorega.

KoostisosadPortsjonid:6 portsjonit

Põhikoostisosad
1 kg – Sea abaliha
1 tk – Rosmariin värske
1 tk – Küüslauk
2 tk – Sibul
2 spl – Mahe sinep
1 g – Sool
1 g – Must pipar
80 ml – Viski
200 ml – Vesi
200 ml – Kohvikoor