Mädarõikamütsiga lõhe

Mädarõikamütsiga lõhe.

Valmistamine

  1. Keeda kartulid soolaga maitsestatud vees pehmeks ja tambi pudruks. Lisa soe piim, 3 sl sulavõid ja Mädarõigas. Sega nii kaua, kuni püree on ühtlane ja kreemjas.
  2. Lõika filee neljaks tükiks. Maitsesta lõhetükid soola ja pipraga ning tõsta ahjuplaadile. Määri kõigile võrdselt peale kartulipüreed, puista üle riivsaiaga ning nirista peale ülejäänud sulavõi.
  3. Küpseta 200-kraadises ahjus 20 minutit. Serveeri kastmega, mille tarvis prae hakitud 1 tk küüslauguküüs ja sibulat pannil õlis 30 sekundit.
  4. Kalla juurde koor, maitsesta soolaga ja lase mõni minut keeda. Lõpuks sega juurde mädarõigas ja hakitud basiilik.

KoostisosadPortsjonid:4 portsjonit

Põhikoostisosad
500 g – Lõhefilee
1 g – Sool
1 g – Must pipar
Müts
5 tk – Kartul
1 dl – Piim
100 g – Või
3 spl – Mädarõigas
4 spl – Riivsai
1 g – Sool
Kaste
1 spl – Oliiviõli
1 tk – Küüslauk
1 tk – Šalottsibul
1 spl – Mädarõigas
2 spl – Basiilik värske
2 dl – Kohvikoor