Kategooriad
Kirsikeeks pekanipähklite ja šokolaadiglasuuriga
Sellele keeksile annab mõnusa meki ja tekstuuri rukkijahu, kui soovid, asenda see nisujahuga.
Valmistamine
- Sega toasoe või suhkruga.
- Lisa munad, seejärel küpsetuspulbriga segatud jahud ning lõpuks hakitud pähklid ja kividest puhastatud kirsid.
- Vala tainas võitatud leivavormi ning küpseta 175kraadises ahjus 45 minutit.
- Lase restil jahtuda.
Glasuur: Sulata šokolaad paksupõhjalises potis või vesivannil. Lisa vahukoor ning sega läbi. Lase natuke jahtuda ning vala glasuur keeksile – las tardub. Kaunista värskete kirssidega.
KoostisosadPortsjonid:20 portsjonit
Põhikoostisosad
1 tl – Küpsetuspulber
2 tk – Muna
200 g – Või
200 g – Kirsid külmutatud
100 g – Pekaani pähkel
4 dl – Nisujahu
50 ml – Vahukoor
2 dl – Rukkijahu
2 dl – Tume suhkur
100 g – Tume šokolaad