Kirsikeeks pekanipähklite ja šokolaadiglasuuriga

Sellele keeksile annab mõnusa meki ja tekstuuri rukkijahu, kui soovid, asenda see nisujahuga.

Valmistamine

  1. Sega toasoe või suhkruga.
  2. Lisa munad, seejärel küpsetuspulbriga segatud jahud ning lõpuks hakitud pähklid ja kividest puhastatud kirsid.
  3. Vala tainas võitatud leivavormi ning küpseta 175kraadises ahjus 45 minutit.
  4. Lase restil jahtuda.

Glasuur: Sulata šokolaad paksupõhjalises potis või vesivannil. Lisa vahukoor ning sega läbi. Lase natuke jahtuda ning vala glasuur keeksile – las tardub. Kaunista värskete kirssidega.

KoostisosadPortsjonid:20 portsjonit

Põhikoostisosad
100 g – Tume šokolaad
50 ml – Vahukoor
200 g – Või
2 dl – Tume suhkur
2 tk – Muna
4 dl – Nisujahu
2 dl – Rukkijahu
1 tl – Küpsetuspulber
200 g – Kirsid külmutatud
100 g – Pekaani pähkel