Tšilline šokolaadijook

Talveõhtutel ei ole midagi mõnusamat kui üks igas mõttes tuline tassitäis kuuma šokolaadi, millele tšillipipar soojendavat erksust lisab. Šokolaadi täidlus ja tšilli temperament on kui kokku loodud. Kindel moodus, kuidas nahavahe kiirelt üles soojendada.

Valmistamine

  1. Tee potipõhi veega märjaks, et piim põhja ei hakkaks.
  2. Pane potti piim, ingver, kaneel ja poolitatud tšillipipar (puhastatud seemnetest).
  3. Kuumuta madalal temperatuuril, kuni piim hakkab aurama.
  4. Lisa tükeldatud šokolaad ja lase sel nõrgal kuumusel pidevalt segades sulada.
  5. Lisa suhkur ja sega kogu mass ühtlaseks.
  6. Võta tšillipipar välja.
  7. Kalla kuum šokolaad tassidesse, tõsta peale paar lusikatäit vahukoort (vahustatud vähese suhkruga), kaunista riivitud šokolaadi ja hakitud tšilliga.

Nipid ja soovitused

Serveeri kuumalt.

KoostisosadPortsjonid:2 portsjonit

Põhikoostisosad
1 spl – Kaneel jahvatatud
1 tk – Vahukoor
1 g – Ingver jahvatatud
70 g – Tume šokolaad
4 dl – Piim
1 tk – Tšillipipar värske
2 spl – Tume suhkur