Läätse-kikerhernesupp

Maitsekas ja tervislik taimne supp.

Valmistamine

  1. Kuumuta õlis hakitud sibul ja 3 hakitud küüslauguküünt, lisa õhukeselt viilutatud porgandid ja seller. Kalla peale puljong ning kuumuta keemiseni.
  2. Puista sisse pestud läätsed ja keeda mõni minut. Lisa ka tomatikonserv, garam masala ja 3 loorberilehte, keeda kaane all vaiksel tulel 20 minutit. Maitsesta vajadusel soola ja pipraga. Lisa nõrutatud ja pestud kikerherned, keeda veel 5 minutit.
  3. Lisa soovi korral ka hakitud peterselli või koriandrit.

Nipid ja soovitused

Maitsesta seda vürtsika maitsesegu garam masala või vürtsköömnetega või mahedamat maitset soovides hoopis kuivatatud ürtidega.

KoostisosadPortsjonid:4 portsjonit

Põhikoostisosad
2 spl – Oliiviõli
1 L – Köögiviljapuljong
1 tk – Sibul
1 tk – Küüslauk
2 tk – Porgand
1 spl – Varsseller
1.50 dl – Punased läätsed
400 g – Purustatud tomatid
400 g – Kikerherned konserveeritud
1 tk – Loorberileht
1.50 tl – Garam masala maitseainesegu
1 tk – Petersell värske