Tagurpidi rabarberi-šokolaadikook

Et magustoiduga ei peaks grilli ääres või köögis vaeva nägema samal ajal, kui teised söövad, valmista magusroaks kook, mille saad juba varem valmis teha. Rabarber ja šokolaad on alati kindla peale minek.

Valmistamine

Põhi: Sega toasoe või suhkru ja näpuotsatäie soolaga. Vooderda 20 cm läbimõõduga vorm küpsetuspaberiga ning määri või vormi põhjale. Lõika rabarber pikkadeks juppideks, lao vormi võikreemi peale. Puista peale ülejäänud 1 sl suhkrut.

Tainas: Sega toasoe või suhkruga. Pane juurde muna ja sega läbi. Lõpuks lisa ka kaneel ja küpsetuspulbriga segatud jahu. Kui oled taina ühtlaseks seganud, siis lisa ka sulatatud šokolaad. Vala tainas vormi rabarberi peale ja määri tasakesi laiali. Küpseta 180 kraadi juures u 30 minutit; lase vormis 15 minutit jahtuda. Kummuta kook taldrikule, nii et rabarber jääks pealepoole. Maitseb hea nii soojalt kui ka külmalt.

Nipid ja soovitused

Vajalik 20 cm läbimõõduga kook.

KoostisosadPortsjonid:10 portsjonit

Tainas
100 g – Või
100 g – Tume šokolaad
50 g – Ökoloogiline roosuhkur
110 g – Nisujahu
1 tk – Muna
1 tl – Küpsetuspulber
1 tl – Kaneel jahvatatud
Põhi
75 g – Või
1 g – Sool
250 g – Rabarber
50 g – Ökoloogiline roosuhkur