Saialilletee panna cotta mee ja Kreeka pähklitega

Kooretarretist on nii lihtne valmistada ja tulemus mõjub alati kuidagi luksuslikult ja pidulikult. Eriti kui maitseks lisada roosiõisi, lavendlit või miks mitte hoopis kodumaist saialille.

Valmistamine

Panna cotta: Pane želatiin koos veega tassi ning jäta paisuma. Kuumuta potis koor keemiseni. Tõsta pott tulelt, alanda kuumust, lisa saialilleõied koore hulka ning lase tasasel tulel pidevalt segades kaks minutit podiseda. Vala koor läbi sõela kaussi, et saialilled eraldada ja pane koor uuesti potiga tulele. Lisa mesi 2 tl ja želatiin ning sega, kuni viimane on lahustunud. Vala segu klaasidesse või vormidesse. Lase külmkapis tarretuda vähemalt kaks tundi kuni üleöö.

Serveerimiseks: Kummuta panna cotta tassist või vormist taldrikule. Nirista peale mesi (4 tl, kui sul on tahke mesi, siis tõsta meepurk sooja veega kaussi) ja puista peale pähklid.

KoostisosadPortsjonid:4 portsjonit

Põhikoostisosad
400 ml – Vahukoor
6 tl – Mesi
2 spl – Saialilleõied
1 spl – Zelatiin
2 spl – Kreeka pähkel
2 spl – Vesi